Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament

Cloenda de la temporada esportiva a Vilafant

Resum del tram final d'algunes de les entitats esportives Vilafantenques.

dijous 25 juny 2020

Entitats de Judo de Vilafant

L’entrada en vigor de l’estat d’alarma a mitjans de març ens ha agafat a tots per sorpresa. I les entitats esportives del municipi no en van esser l’excepció.

Les entitats d’un esport amb molta tradició al municipi com ho és el judo, han hagut de concloure la temporada abans de la celebració de la Super Copa Catalunya d’Infantil i Cadet. Els tres clubs, Judo Vilafant, Hajime i Nakama, s’han hagut d’adaptar al distanciament i buscar noves formes de mantenir-se al dia amb l’alumnat.

Per una banda els professors han rebut instruccions i classes des de la Federació Catalana de Judo amb guies i consells per implantar al seu alumnat en la nova normalitat.

Per altra banda els alumnes han rebut diferents tasques, teoria i exercicis per dur a terme des de casa.

Des de Judo Vilafant i el seu director Manel Català, han intentat realitzar activitats i exercicis de la manera més lúdica possible, que ha tingut una molt bona rebuda per part dels alumnes.

Des de Judo Vilafant estan contemplant la possibilitat de fer un acte d’entrega de cinturons que serveixi també com a acte de cloenda i retrobada als seus alumnes.

 

L'Associació Hajime han viscut una situació idèntica, on el entrenadors han assistir a cursos en línia i han agut de traslladar les activitats als seus alumnes de manera telemàtica. Han optat per ampliar els coneixements teòrics, històrics per i millorar la tècnica dels seus alumnes, gravant-los hi els deures en vídeo i fent fitxes d’avaluació.

Han optat reprendre les classes presencials, a partir del 16 de juny i dintre la nova normalitat. Han optat per partir els alumnes en 2 grups i dedicar torns rotatius de 15 minuts per grups, amb desafecció del tatami i altres elements entre activitats.

Donaran el curs per tancat amb una exhibició el 5 de juliol.

A Nakama la situació és calcada a les altres entitats de judo. Durant els dies d’estricte confinament han optat per motivar els seus alumnes amb reptes i exercicis, apel·lant sempre a la vesant lúdica d’aquest esport. Amb el lema: Sense contacte no hi ha judo, el seu director, Hugo Robles, lamenta la situació a la que s’ha vist evocats i espera tancar la temporada el 28 de juny amb una jornada d’entrega de cinturons.


Taekwondo a Vilafant

El gimnàs Tae-Sport regentat per la família del medallista olímpic Joel González, també ha hagut de fer front a la pandèmia en la mesura de lo possible. Per no perdre el feedback amb el seu alumnat, el mestre Pedro González ha optat per enregistrar els exercicis i classes en vídeo. D’aquesta manera els seus alumnes han pogut veure, repetir i repassar els exercicis, sense haver d’estar lligats pel directe. Millorant així la postura, la tècnica i la posició. De cares a la cloenda d’aquesta temporada esportiva a Tae-Sport estan valorant la possibilitat de fer exàmens de cinturó als seus alumnes, sempre en grups de 5, per tal que els seus alumnes es puguin retrobar abans de l’inici del nou curs escolar.


Vòlei Platja

Una de les entitats esportives vilafantenques que creix a un bon ritme és el vòlei platja. Gràcies als Presuspostos Participatius Vilafant 2018-19 la reivindicació d’una pista de vòlei platja al costat de les instal·lacions del pavelló municipal es van fer realitat. Durant el 2019 l’ús de les instal·lacions va ser intensiu i molt satisfactori. Ja que Vilafant és l’únic municipi empordanès amb una pista d’aquestes característiques. Davant l’aturada que va suposa l’esclat de la pandèmia. El club de voleibol va veure aturat l’inici de la temporada d’estiu i el Campionat de Catalunya. No obstant al tractar-se d’un esport per equips però pràcticament sense contacte físic, els jugadors van poder reprendre els entrenaments el 2 de juny. Aquests entrenaments en grup els permetran fer front a la temporada alta del vòlei platja, que es concentra durant els mesos d’estiu. A falta de més confirmacions (encara pendents), el pròxim partit que disputaran tindrà lloc el 22 d’agost a la platja d’Empuriabrava.


Futbol Sala Vilafant

L’entrada d’estat d’alarma va congelar totes les competicions i puntuacions del Futbol Sala. Des de la Federació Catalana de Futbol Sala es va prendre la decisió de donar la competició per acabada, donant l’ascens a l’equip Sènior a la Divisió d’Honor Catalana. Els dies de competició congelada, han servit per adaptar els entrenaments a la nova normalitat. Des del club s’han bolcat a les xarxes per mantenir el contacte amb els jugadors més joves. Oferint-los hi reptes i exercicis per potenciar la sana competitivitat i mantenir el contacte els jugadors confinats als seus domicilis. Per acomiadar la temporada el club no preveu actes i ja està treballant en la creació de 2 nous equips, el Sènior Bi el Femení Sènior. El primer d’aquests dos esta concebut com a equip pels joves de planter amb talent i dedicació. El segon destaca per la ampliació i el creixent d’interès de les noies per aquest esport.

Ambdós equips són representatius del moment dolç que viu el Fricafor FS Vilafant.


Bàsquet Vilafant

Un dels grans clubs bàsquet de la comarca és el Bàsquet Vilafant. Que ha vist com el seu equip de Sènior Masculí, pujava a la 2ª Catalana i el Sènior Femení, amb possibilitats per pujar a la 2ª Catalana. Que han optat per pujar de categoria deprés de sotmetre-ho a debat intern.

No obstant el bàsquet formatiu s’ha mantingut congelat en el moment d’aturar les competicions. Sense ascensos promocions ni campionats a disputar.

Durant els dies d’estricte confinament els jugadors i entrenadors han emprat plataformes de videotrucades i les xarxes socials, per organitzar-se, planificar els projectes. La resposta i el seguiment de les activitats proposades, ha estat desigual, per multitud de factors. El club tanca la temporada amb el curs escolar, sense celebracions ni actes que poden quedar afectats per les limitacions i les imposicions de salut i per evitar possibles rebrots.

De cares la nova temporada, al setembre, els entrenadors preparen entrenaments per recuperar la forma física i posar-se al dia. Sempre amb l’expectativa de les noves mesures imposades per la nova normalitat.

Document Actions