Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

Pacte d'alcaldes per a una energia sostenible local

P.A.E.S

paes_vilafant_feb_2013.jpg
Vilafant
ja és un del més de 3.500 municipis europeus (i 120 de gironins) que han signat el Pacte d'alcaldes.

El Pacte d'alcaldes és una iniciativa europea, impulsada a les comarques gironines per la Diputació de Girona i el Cilma. Vilafant, amb la signatura del Pacte es compromet, per l'any 2020, a reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Per tal d'assolir aquest objectiu tan ambiciós, l'Ajuntament ha contractat un servei d'anàlisi i consultoria per tal de redactar el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). Aquest inclourà un inventari de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (que podeu consultar aquí) i definirà les accions necessàries per tal d'assolir els objectius del pacte d'alcaldes.

Les accions se centraran, principalment, a millorar l'eficiència energètica dels edificis públics, l'enllumenat públic, la producció d'energia renovable al municipi, com també en actuacions concretes per disminuir el consum de combustibles associats al transport.

Així mateix, també caldrà tenir en compte l'àmbit domèstic. És aquí on la ciutadania haurà de tenir un paper important tant en el canvi d'hàbits com en les petites accions que poden millorar l'eficiència energètica de la seva llar.

Podeu enviar les vostres opinions sobre els resultats mostrats a l'inventari de les emissios de gasos mitjançant un correu-e amb l'assumpte "Opinions PAES - Inventari" a gsalesa@vilafant.cat i explicar-nos quines són les accions prioritàries que duríeu a terme al municipi per reduir el consum energètic i, conseqüentment, l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, en l’àmbit de l’enllumenat públic, els equipaments municipals, el transport, en edificis residencials o comercials, així com d'altres temes que considereu oportuns.

Enllaços d'interès:

Documentació: 

 

 

Les Millores d'eficiència energètica de l'Ajuntament de Vilafant a l'Escola Les Mèlies ha rebut el 2n Premi Premi Medi Ambient 2016 a iniciatives locals de les comarques de Girona atorgat pel CILMA.

 

Document Actions