Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

Retorn de resultats finals

A continuació us presentem els resultats del procés participatiu.

La proposta ciutadana final dels usos del Mas Palol Sabaldòria es va consensuar a través de la primera i la segona sessió participativa. Us presentem els consensos finals del procés participatiu.

caracteristiques_usos_palol.PNG

Exterior i planta baixa: usos comunitaris
A la primera sessió es va treballar sobretot en el disseny de la planta baixa i l’espai exterior, que es van imaginar com a llocs d’ús comunitari i de gaudi per a veïns i veïnes. Per una banda, a l’exterior del Mas es va proposar museïtzar les restes arqueològiques i posar un punt d’informació i dinamització de rutes per fer a peu o en bicicleta. També es va apostar per continuar reservant una zona per a concerts i actuacions, amb la possibilitat de posar una terrassa a l’estiu, i habilitar un espai d’acampada de curta durada per conèixer l’entorn. Pel que fa a la planta baixa, es va plantejar ubicar-hi un espai multifuncional o sala polivalent per fer-hi concerts, xerrades o d’altres esdeveniments; una recepció amb informació del Mas, el conjunt arqueològic i l’entorn, que faria funcions de dinamització de les visites i activitats; i un espai museïtzat per a troballes arqueològiques o amb informació de l’entorn. També es va suggerir tenir un bar en format petit que pogués funcionar en dies puntuals.

 

Primera i segona planta: formació i innovació
Pel que fa a la primera i segona planta, que es van debatre durant el segon taller, es va proposar articular un projecte entorn de la formació i la innovació que tingués molt en compte la singularitat del lloc (la història, l’entorn natural i fluvial, el patrimoni, etc.). Es va parlar de fer-hi aules i laboratoris per a diferents tipus d’iniciatives. Concretament: cicles formatius vinculats al nou institut amb temàtiques relacionades amb l’entorn (guarda forestal, medi ambient, enologia...); un centre d’investigació d’oli i vi; un curs universitari sobre el canvi climàtic; un laboratori d’innovació on crear sinergies amb el teixit empresarial; o bé aules-tallers per fer-hi activitats educatives orientades a escoles i instituts. La segona planta, que té una superfície menor i un mirador cap a les restes arqueològiques i al poble de Vilafant, es va definir com un espai complementari al projecte que finalment es porti a terme a la primera planta. Per una banda, es va considerar ubicar-hi un servei municipal com la ràdio. Per l’altra, un espai de residència per estades puntuals relacionades amb les activitats de formació o d’innovació de la primera planta. També es va proposar ubicar-hi un espai expositiu que complementés el de la planta baixa o un arxiu o centre documental sobre l’entorn natural o el patrimoni arqueològic i històric de la zona.

 

Podeu consultar l'informe complet dels resultats (pdf), o la presentació-resum dels resultats finals (pptx).

Document Actions