Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

3r Pressupostos participatius 2022-2023


Esdeveniments i dates més properes:

Un cop hem rebut les propostes de la ciutadania (70 en total, podeu consultar-les a la fase de recollida de propostes), les següents passes són aquestes:

 • 2a Fase de Validació tècnica: aquí els diferents tècnics de l'Ajuntament validaran si les propostes compleixen els requisits), així com si són viables juridicament, econòmicament i tècnicament. Es publicarà el llistat de les validades i el llistat de les no validades amb els motius (setembre 2022)
 • T3 Tallers de Priorització: on la ciutadania, el 23 de setembre (18:30h al Casal de la gent gran del Nucli Antic), ordenarà les propostes validades de més a menys "importants" per tal que surtin, per a votació, les considerades més interessants, necessàries i adients pels objectius de la vilatania.

 


3rs Pressupostos Participatius 2022-23

Què hi decidim?portadeta tríptic (Copiar).jpg

L'Ajuntament de Vilafant vol decidir amb tots/es vosaltres 100.000€ de les inversions del Pressupost municipal dels anys 2022 i 2023.

Qui pot participar-hi?

 • A la fase de recollida de propostes i als tres Tallers: Tothom qui vulgui sense exclusió, de manera individual o grupal pot presentar-hi propostes fins al 30 de juny del 2022 (hem ampliat dates!).
 • A la fase de votació: Només podran fer-ho les persones empadronades a Vilafant majors de 16 anys.

Propostes que s'hi poden presentar:

Podeu fer tota mena de proposta en matèria d'inversió que creieu necessària per a Vilafant. Una inversió és tot allò que es pot construir i adquirir, i que és  perdurable en el temps. Us recomanem que assistiu als 2 tallers oberts a la població que estan a la fase de presentació de propostes perquè aprendrem a trobar els reptes que té Vilafant i a fer propostes conjuntes.

Es busquen propostes que siguin un bé per a la comunitat vilafantenca. Propostes capaces de donar resposta als reptes emergents del municipi, reptes relacionats amb l'àmbit més social, econòmic i mediambiental. Propostes que permetin que el benestar de la població i l'entorn natural augmenti i que alhora, es fomenti el sentiment de pertinença i identitat comunitària.

Condicions a les propostes: trobareu els requisits que han de complir les propostes al tríptic informatiu de la 1a fase (PDF), que es resumeixen en: cal que siguin inversions, donin resposta a una necessitat concreta i es puguin valorar econòmicament, han de ser de competència municipal; viables tècnica, econòmica i jurídicament, no poden respondre a interessos particulars ni ser subvencions ni ajuts, i no poden superar els 50.000€ de cost.

On i quan podem presentar propostes? Es poden presentar telemàticament (mitjançant la Plataforma Decidim) o bé presencialment a les dues urnes que hi trobareu al Pavelló i a l'Ajuntament. La data màxima per presentar propostes és el 30 de juny del 2022 (hem ampliat dates!).


Documentació disponible:Imatge logotip 3r Pressupostos participatius 2022-2023

 • Tríptic (maig 2022) de Presentació dels 3rs Pressupostos Participatius i butlleta de presentació de propostes: PDF
 • Infografia (maig 2022) presentant els passos de la 1a Fase, la Recollida de Propostes: JPG
 • Entrevista a Ràdio Vilafant (maig 2022) a la Carla Güell (Resilience Earth) i Joan Trias (Ilabso): web

Fases

 1. Recollida de propostes: 21 de maig fins al 30 de juny del 2022 (hem ampliat dates!)
 2. Validació tècnica de les propostes rebudes: juliol i agost 2022
 3. Priorització de les propostes: setembre 2022
  • T3 Taller de Priorització de propostes a dur a votació: 23 de setembre a les 18:30h al Casal de la Gent gran del nucli antic
 4. Votació: nombre/desembre 2022
 5. Execució dels projectes guanyadors: durant l'any 2023

 

1a Fase, recollida de Propostes

Presentació de les propostes del 21 de maig al 30 de juny del 2022

Podeu presentar les vostres propostes

 • de manera electrònica (mitjançant la plataforma DECIDIM)
 • i de manera presencial, amb la butlleta (que bé haureu rebut a casa, o bé podeu descarregar aquí o que bé trobareu al cantó de les urnes) a les urnes situades al Pavelló i a l'Ajuntament de Vilafant.

 

Tallers oberts a tothom el 20 de maig i el 2 de juny

Recordeu que teniu dos tallers a la vostra disposició per aprendre plegats/des com detectar les necessitats comunitàries del municipi i com elaborar les propostes:

 • T1 Taller de presentació i detecció de necessitats vilafantenques: 20 de maig a les 18:30 h al Casal de la Gent gran del nucli antic.
  • Podeu consultar la memòria d'aquest 1r Taller (PDF).

 

 • T2 Taller d'Elaboració conjunta de Propostes d'inversió: 2 de juny a les 18:30 h al Casal de la Gent gran del nucli antic.
  • Podeu consultar la memòria d'aquest 2n Taller (PDF).

 

 

Participeu presentant-hi propostes!


Vídeo orientatiu amb recomanacions de com han de ser les propostes:


2a Fase: Validació Tècnica

Hem rebut 70 Propostes de la ciutadania, podeu consultar-les a la plataforma de participació "Decidim" de Vilafant.

Durant l'estiu els tècnics de l'Ajuntament validaran si les propostes compleixen els requisits), així com si són viables jurídicament, econòmicament i tècnicament.

Es publicarà el llistat de les validades i el llistat de les no validades amb els motius (setembre 2022).


3a Fase: Taller de priorització

qt taller de priorització.jpg
Taller de Priorització de propostes a dur a votació, el 23 de setembre a les 18:30 h al Casal de la Gent gran del nucli antic.

 

 


Document Actions