Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament

5 de juny - Dia mundial del Mediambient

divendres 05 juny 2020

Avui, 5 de juny, se celebra internacionalment el dia del MEDI AMBIENT.

La biodiversitat és la varietat d’éssers vius que hi ha en un espai determinat com a resultat de la combinació de l’evolució natural i la pròpia  influència de les persones.

A Vilafant tenim la sort de gaudir de dos espais que són rics en biodiversitat: els camps i les rieres.

El nostre paisatge és heterogeni (cultius, camps, arbres…), divers i abundant. El camps amb major biodiversitat faciliten la pol·linització i el control biològic d’espècies perjudicials. Respectem i cuidem les flors de les margarites, els gira-sols, l'espígol o el fonoll, que són ideals per atraure els insectes beneficiosos! Per exemple, les marietes són un bon indicador d'espais sans i mantenen a ratlla els pugons o els àcars.

Els cursos d’aigua, com el Manol (però també la riera d'en Serra entre d'altres) són una peça clau per la diversitat, com a refugi i espai de pas de moltes espècies. A l’ombra de la vegetació de ribera, podem comprovar que El Manol és un riu ple de vida: barbs i truites, crancs de riu, serps d'aigua, salamandres, gripaus, granotes...

Us animem a passejar per la nostra natura: quan la coneixes, l'estimes i la respectes. I ens en beneficiem totes plegades!

 

Document Actions