Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament

Alertes de protecció civil al mòbil - 27 d'abril del 2023

A Girona i Catalunya Central: 27 d’abril 2023

dimarts 25 abril 2023

Calendari de les proves

En els mesos vinents, i abans de la campanya de riscos d'estiu, es faran proves d'enviament d'alertes de protecció civil al mòbil a tot Catalunya. En cada una d'aquestes proves es donarà cobertura a una o diverses àrees i es prepararan coordinadament amb les delegacions del Govern.

Es faran 4 proves previstes en les següents dates:

  1. Alt Pirineu i Aran i Lleida: 28 de febrer
  2. Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès: 12 d’abril
  3. Girona i Catalunya Central: 27 d’abril
  4. Barcelona: 31 de maig

Es preveu que l’horari de les proves serà entre les 11 h i les 13 h aproximadament i hi haurà tres o quatre enviaments a cada zona, en funció de les necessitats del CECAT.

Podeu ajudar emplenant l'enquesta el mateix dia 27 d'abril de com ha funcionat/incidències: https://survey123.arcgis.com/share/821141e653714b4499657367c200452a

Què són les alertes de protecció civil al mòbil?

Són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma  immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l'alerta estigui activa.

 

Quan rebré aquestes alertes?

Quan et trobis en una zona afectada per una emergència greu, o quan pugui produir-se de forma imminent, i calgui que actuïs de forma urgent seguint unes instruccions per evitar patir danys directes greus. També, en simulacres i proves de l’eina amb participació de la població.

Aquest és un exemple de format que podeu rebre.

 

Què haig de fer per rebre-les?

Els telèfons mòbils que tenen activada per defecte la recepció de les alertes són els de les versions següents:

  • Android versió 11 o superior
  • iOs versió 15.6 o superior

En el cas d’Android, no permeten desactivar la recepció d’aquestes alertes i en el cas d’iOs, permeten desactivar-la, però no es recomana fer-ho.

Si no tens activats per defecte els avisos d'emergència, configura el mòbil per rebre'ls seguint el manual que trobaràs a l'apartat d'Informació relacionada.

 

 

Document Actions