Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament

Es prohibeix la crema de restes vegetals

Llei estatal 7/2022 estén la data de prohibició d'encendre foc en terrenys forestals fora del període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre com era comú en altres anys.

dijous 29 setembre 2022

La nova llei 7/2022, aprovada pel Congrés dels Diputats, prohibeix la crema de restes vegetals. Només ho permet en els casos que el terreny estigui afectat per una plaga o per prevenir un risc d'incendi.

Per tant, no s’autoritzaria la crema tradicional de restes vegetals habituals en horts, camps, etc.

Aquesta nova llei de residus i sòls contaminants per a una economia circular, aprovada pel Congrés dels Diputats, prohibeix la crema de restes vegetals. Només s'exceptuen dos supòsits: en el cas que el terreny estigui afectat per una plaga i no existeixen d'altres mitjans, i per prevenir risc d'incendi. En ambdós casos, caldrà comptar amb una autorització individualitzada expressa.

La llei estableix que s'han de prioritzar els processos biològics per al tractament de la matèria orgànica. Les restes es podran gestionar:

  • mitjançant el compostatge en origen
  • aportant les restes vegetals a la deixalleria de Vilafant (oberta de dilluns a dissabte)
  • aportant les restes vegetals a la deixalleria comarcal ubicada a Pedret i Marzà

Fins ara, la normativa establia la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta, durant el període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre. Amb la nova regulació, s'estén la prohibició més enllà d'aquesta data.

Document Actions