Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament

Ja es pot demanar el vot per correu-e a les eleccions locals del 28 de maig del 2023

Fins al 18 de maig del 2023

dimarts 25 abril 2023

Ja es pot demanar la sol·licitud del vot per correu per a les eleccions municipals del 28 de maig del 2023. Us expliquem com fer-ho

La sol·licitud pot realitzar-se fins al dia 18 de maig de manera telemàtica en la web de Correus, www.correos.es, o presencialment en qualsevol oficina postal.

Ja és possible sol·licitar el vot per correu per a les eleccions municipals que se celebraran el diumenge, 28 de maig de 2023, d'acord amb la convocatòria publicada el 4 d'abril del 2023.

Els electors que decideixin votar per correu poden sol·licitar fins al dia 18 de maig (inclusivament) el Certificat de la seva inscripció en el Cens Electoral corresponent. L'obtenció d'aquest certificat és requisit imprescindible per a poder emetre el vot per correu i pot sol·licitar-se, per via telemàtica a través de la web www.correos.es o presencialment en qualsevol oficina de Correus d'Espanya.


Sol·licitud de vot per correu telemàtica

Els electors/es poden sol·licitar el seu vot a través de la web de Correus (www.correos.es), sense haver d'acudir en persona a una oficina postal. En aquest model de sol·licitud, que evita desplaçaments, l'interessat ha d'acreditar la seva personalitat mitjançant signatura electrònica i acceptant-se com a sistemes d'identificació vàlids els certificats de persona física reconeguts pel Ministeri d'Indústria i el DNI electrònic (DNI-e).


Sol·licitud de vot en oficines

La sol·licitud de vot per correu pot realitzar-se en totes les oficines de Correus. Aquesta petició ha de ser realitzada personalment per cada elector, excepte en cas de malaltia o discapacitat –acreditada mitjançant certificació mèdica oficial- que li impedeixi la formulació personal d'aquesta petició. En aquest cas pot ser presentada en nom de l'elector per una altra persona autoritzada notarialment o consularment.

En el moment de formular la sol·licitud, els interessats han d'acreditar la seva personalitat presentant davant l'empleat de l'oficina postal el DNI, Passaport o permís de conduir originals.

Amb l'objectiu d'agilitzar els tràmits i evitar esperes, la companyia ofereix l'opció de cita prèvia per a la sol·licitud del vot en oficines, a través de l'app, la web de Correus o l'Oficina Virtual. Per a això l'elector tan sols ha de seleccionar l'oficina disponible que tingui cita prèvia i, finalment, triar el dia i l'hora que més li convinguin.

Correus lliurarà les sol·licituds rebudes en les Delegacions Provincials de l'Oficina del Cens Electoral, els qui enviaran als sol·licitants, a partir del 8 de maig, la documentació necessària perquè puguin exercir el vot per correu.

El termini de dipòsit del vot per correu finalitzarà el 24 de maig de 2023.

 

Més informació:

 

 

Document Actions