Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament

Onada de calor (des de dimecres 11 a diumenge 15 d'agost 2021)

S'esperen les temperatures màximes extremes

dimecres 11 agost 2021

Protecció Civil ha activat el pla PROCICAT per onada de calor davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

Avui dimecres s'inicia un episodi de temperatures màximes extremes que s’allargarà fins diumenge i que afectarà sobretot a les comarques de Ponent i Catalunya Central durant les hores centrals del dia.

L’arribada d’una massa d’aire saharià crearà unes condicions meteorològiques com les que han afavorit els incendis forestals a altres països mediterranis, com Turquia i Grècia. Catalunya no pateix una onada d’aire calent d’aquestes característiques des de l’any 2003.

Elevat risc d’incendi forestal

L’episodi de calor extrema anirà acompanyat d’humitats relatives molt baixes que faran augmentar el risc d'incendi forestal en els propers dies a tot Catalunya. Protecció Civil ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT).

Crida a la prudència

El Govern fa una crida a la pagesia perquè llauri els camps i demana màxima prudència a la ciutadania l'hora d'accedir a l'àmbit forestal.

Eviteu llençar qualsevol burilla a terra, ni caminant ni des del vehicle, encara que sembli apagada. Si aneu al medi natural amb vehicle particular, aparqueu als espais habilitats. Deixeu lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades i no llanceu coets ni petards en urbanitzacions envoltades per bosc. Si detecteu una columna de fum, truqueu immediatament al 112.

20210810_episodi_calor_carrer_canva.jpg_554688466.jpgMés informació

Document Actions