Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament

Posa-li el xip, censa'l a l'Ajuntament, és obligatori.

Recomanació i recordatori de l'obligació de censar i identificar (microxip) els gossos, els gats i les fures... a partir del 29 de setembre del 2023.

dijous 17 agost 2023

NOTA INFORMATIVA


El pròxim 29 de setembre, entrarà en vigor la Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals.

D'acord amb l’anterior, informem l’article 51 de l'esmentada llei disposa que són d’identificació obligatòria amb microxip, els gossos, els gats i les fures; i l’article 74 estableix com a infracció greu, no complir amb les obligacions d’identificació de l’animal.

Tanmateix, a l’article 76, estableix que les infraccions greus se sancionaran amb una multa de 10.001’00€ fins a 50.000’00€.


Atesa l'elevada quantia de les sancions, recomanem que tots els titulars d’animals de companyia que no hagin estat identificats amb microxip, s’adrecin als seus centres veterinaris de referència per a poder procedir a realitzar el tràmit.

En darrer terme, us recordem, que un cop identificats amb el microxip, teniu l’obligació de registrar els animals al cens d’animals de companyia de l’Ajuntament. Per poder fer aquest tràmit, us heu d’adreçar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OMAC) de l’Ajuntament amb la següent documentació original:

  • La cartilla de l’animal.
  • Document de l’alta del microxip.
  • DNI del titular de l’animal.


El tràmit de registre te un cost de 10€, que haureu d’abonar amb targeta bancària.

Document Actions