Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament

Resultats de recollida selectiva 2019

Recentment, l’Agència de Residus de Catalunya ha publicat els resultats de la recollida selectiva a nivell català de l’any 2019 i confirmen una millora dels resultats: la comarca de l’Alt Empordà ha ha passat del 40 al 43% i Vilafant ha passat del 43% al 48% de la recollida selectiva municipal.

dilluns 27 juliol 2020

Aquest percentatge ens indica la proporció de residus reciclats  respecte el total dels generats a nivell municipal. Es consideren residus municipals aquells residus generats en els domicilis particulars, els comerços, les oficines i els serveis, i també els que no tenen la consideració de residus especials i que per llur naturalesa o composició es poden assimilar als que es produeixen en els dits llocs o activitats. També ho són els residus procedents de la neteja de les zones verdes, àrees recreatives, els mobles, els estris i els vehicles abandonats; els residus i els enderrocs procedents d’obres menors i reparació domiciliària; entre d’altres.

L’Ajuntament de Vilafant disposa de diversos serveis per facilitar la recollida selectiva: bateries completes de contenidors de recollida selectiva de les 5 fraccions (envasos, paper, vidre, FORM i resta) per tot el municipi, servei de deixalleria municipal amb ampli horari d’obertura (incloent el cap de setmana), servei de recollida de roba usada, servei de deixalleria vegetal i compostatge;  i els serveis porta a porta de voluminosos i de poda.

Aquest increment  indica que els vilafantencs i vilafantenques estem reciclant més i per tant, estem millorant  comportament ambiental. Ens hem de felicitar perquè estem en el bon camí però també hem de ser conscients que ens falta recorregut  ( l’objectiu a nivell català per l’any 2020 està en  un  60%).

Felicitats pels resultats i seguim!

Per a més informació: estadístiques ARC

Document Actions