Tractament biològic i natural contra el pugó dels arbres de Vilafant
Lluita biològica integrada
dilluns 11 maig 2020
La setmana passada es va iniciar a Vilafant tractament biològic, amb lluita integrada, contra la plaga del pugó als arbres del municipi (en especial als til·lers, freixes, gledítsies o acàcies de tres punxes, plataners i catalpes...) sobretot als següents indrets: carrers Garrotxa i Santa Llogaia, i a les places de les Hores, de l'Estany, Major, dels Rajolers i l'Era de Can Gelada, que és on la plaga ha tingut més incidència.
En aquesta fulla d'arbre vilafantenc hi trobem tots els personatges del tractament de control biològic contra les plagues que està duent a terme la #BrigadaVilafant:
- La plaga: en aquest cas és el conegut pugó (Aphididae) són insectes (Homoptera) molt petits que es reprodueixen molt ràpidament. Xuclen la saba de les plantes, especialment de les fulles més joves, i provoquen l'enrotllament de la fulla. Hi ha molts tipus de pugons, de diferents colors (negres, grisos, verds,...).
- El depredador: la MARIETA (Adalia), i sobretot la larva d'aquesta que consumeixen un gran nombre de preses durant el seu estadi larval.
- El parasitoide: són espècies amb un estadi encara immadur que es desenvolupa sobre o dins d'un hoste al qual finalment acaben matant, en el nostre cas les larves inoculades de l'Aphidus Colemani
- El resultat: els pugons bé són DEVORATS pel depredador (i les seves larves) o bé per les larves del parasitoide (en aquest cas queda la MÒMIA buida del pugó).
#SalutVilafant #MediambientVilafant