Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament

Vilafant apropa la tasca dels professionals de les emergències a la ciutadania

L’Àgora de Vilafant va acollir amb èxit la primera edició de la Fira de les emergències. Un matinal amb èxit d'assistents en la qual es van poder veure de prop la tasca que fan tots els professionals que treballen en emergències. En un sol espai, petits i grans van poder descobrir com són per dins cotxes de policia, motos, ambulàncies i camions de bombers.

dimarts 11 juny 2024

Amb la voluntat d’apropar els oficis que actuen en cas d’emergència, Vilafant ha acollit la 1a Fira d’oficis d’emergències. Una fira amb èxit de públic que va fer gaudir d'aquestes professions a grans i petits. «Estic molt satisfeta de com ha funcionat aquesta primera fira. Creiem que hem aconseguit l’objectiu que ens vam marcar des de l’Ajuntament, acostar i donar a conèixer la tasca que fan tots els professionals que treballen quan tenim una emergència. A la fira, hem pogut veure en acció professions que no podem veure habitualment, per això era important fer un esdeveniment com aquest per explicar quina és la feina que fan» explica la regidora de salut Rebeca López.  Durant tot el matí, els diferents estands dels professionals donaven informació de la seva tasca i també van fer diverses demostracions i simulacres.

Veure ‘in situ’ com treballen els professionals de les emergències

Des del SEM van oferir un taller de RCP i van ensenyar com és per dins una ambulància. També es va realitzar un simulacre de reanimació o d'excarceració d’un vehicle accidentat, aquest darrer amb conjuntament amb el cos de bombers de la Generalitat. 

La Unitat Canina de Girona va mostrar la tasca que fan amb els agents canins, que van mostrar el públic com treballen per buscar, per exemple drogues o artefactes explosius.   Els bombers de la Generalitat van ensenyar com treballen en diferents salvaments amb  l’autoescala i també a l’aparcament de l’espai Àgora van simular un accident amb dos vehicles accidentats, ensenyant com es coordinen amb els cossos mèdics i com realitzen una excarceració. Des del Banc de sang amb l’associació de donants de sang va explicar la importància de donar sang. Professionals de l’ICS del  CAP de Vilafant que va fer controls de pressió arterial i de glicèmia i van donar informació per fomentar els hàbits de vida saludables.  Els voluntaris de Protecció Civil de Vilafant, no es van voler perdre aquesta activitat i també hi van ser presents, mostrar la seva tasca i van deixar “emprovar” els seus cascs als assistents.  La Guàrdia Municipal de Vilafant van repartir carnets infantils de la Guàrdia entre els més menuts que van superar una activitat que va servir per apropar la tasca policial de proximitat que realitzen el municipi. La Guàrdia Urbana de Figueres va fer controls d'alcoholèmia que juntament amb unes ulleres que et feien veure l’espai amb percepció d’estat d’embriaguesa, unes activitats per mostrar els perills de conduir sota els afectes de l’alcohol, a més des d’aquest cos també van mostrar als assistents com es fa un atestat en cas d’accident i van fer una activitat per ensenyar com funciona el radar de control de velocitat. 

  

Durant el matí a l’Àgora es van poder veure i tocar els diferents vehicles dels cossos d’emergència; Mossos d’Esquadra, Guàrdia Municipal de Vilafant, Protecció Civil de Vilafant, SEM, Bombers i Guàrdia Urbana de Figueres.

«Aquesta ha estat la primera, i ha funcionat molt bé, per això, ja estem pensant a poder-li donar continuïtat i repetir-la cada any. Volem continuar mostrant la gran tasca que fan tots els professionals de les emergències», afegeix la regidora de salut, responsable de la fira Rebeca López. 

Document Actions