Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunitats energètiques

Comunitats energètiques a Vilafant

La Comunitat energètica a Vilafant

Què és una Comunitat Energètica?tríptic cg comunitats energètiques abr22_1-PUB.jpg

Les Comunitats Energètiques són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a escala local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant al ciutadà i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.

 

En què consisteix la Comunitat Energètica de Vilafant?

La CE de Vilafant consisteix en el desplegament de sistemes de generació fotovoltaics en teulades de propietat municipal, que compartiran la seva energia amb els veïns i veïnes de Vilafant. A més, els participants també es podran beneficiar d’una eina de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics.

 

Com puc formar part de la Comunitat Energètica de Vilafant?

  • L’Ajuntament de Vilafant posarà a disposició de la ciutadania una part de la potència de la instal·lació FV desplegada en diferents tríptic_cg_comunitats_energètiques_abr22_2.1-PUB.jpgequipaments municipals. El primer lloc on està previst que s'ofereixi és al Camp dels Enginyers.
  • L’Ajuntament obrirà un registre de sol·licituds de participació en la generació fotovoltaica municipal, d’acord amb la normativa local.
  • Aquells ciutadans que resultin seleccionats, abonaran una taxa municipal per accedir als serveis de la CE, la qual serà sempre menor a l’estalvi que aquests obtindran en la seva factura energètica.

Què comporta ser part de la Comunitat Energètica de Vilafant?

  1. Presenta la sol·licitud per a participar de la CE de Vilafant, segons el procediment que estableixi l’Ajuntament.
  2. Per tal de confirmar la teva plaça, hauràs de pagar la taxa municipal associada a la participació en la CE de Vilafant.
  3. Es duran a terme els tràmits administratius necessaris per a vincular la instal·lació FV municipal als ciutadans participants.
  4. Comença a gaudir de l’estalvi en la teva factura energètica!

Per què formar part de la Comunitat Energètica?

tríptic_cg_comunitats_energètiques_abr22_2.2-PUB.jpg

Estalviaràs en la factura elèctrica del teu habitatge o local gràcies a l’autoconsum d’energia fotovoltaica i una millor gestió energètica.

  • Reduiràs els maldecaps associats a instal·lar i mantenir el teu propi sistema fotovoltaic. L’Ajuntament s’encarrega de tot! Contingut de comunicació per la pàgina web de la Comunitat Energètica de Vilafant
  • Participaràs d’una iniciativa pionera de transició energètica a Vilafant, amb un impacte ambiental i socioeconòmic positiu per al municipi.


Podeu veure aquestes imatges també en format (PDF) o clicant-hi a cadascuna d'elles.
Podeu consultar els preus públics en aquesta web més avall.


Vídeos informatius

Vídeo de la Diputació de Girona "Les comunitats energètiques"

 

Vídeo de Km0 energy "Les comunitats energètiques"

 


Documentació complementària:

 

Document Actions