Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

Plans d'actuació - Sostenibilitat

Accions i Acords duts a terme per garantir la sostenibilitat del municipi
P.A.E.S

paes_vilafant_feb_2013.jpg
Vilafant
ja és un del més de 3.500 municipis europeus (i 120 de gironins) que han signat el Pacte d'alcaldes.

El Pacte d'alcaldes és una iniciativa europea, impulsada a les comarques gironines per la Diputació de Girona i el Cilma. Vilafant, amb la signatura del Pacte es compromet, per l'any 2020, a reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Per tal d'assolir aquest objectiu tan ambiciós, l'Ajuntament ha contractat un servei d'anàlisi i consultoria per tal de redactar el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). Aquest inclourà un inventari de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (que podeu consultar aquí) i definirà les accions necessàries per tal d'assolir els objectius del pacte d'alcaldes.

Les accions se centraran, principalment, a millorar l'eficiència energètica dels edificis públics, l'enllumenat públic, la producció d'energia renovable al municipi, com també en actuacions concretes per disminuir el consum de combustibles associats al transport.

Així mateix, també caldrà tenir en compte l'àmbit domèstic. És aquí on la ciutadania haurà de tenir un paper important tant en el canvi d'hàbits com en les petites accions que poden millorar l'eficiència energètica de la seva llar.

Podeu enviar les vostres opinions sobre els resultats mostrats a l'inventari de les emissios de gasos mitjançant un correu-e amb l'assumpte "Opinions PAES - Inventari" a gsalesa@vilafant.cat i explicar-nos quines són les accions prioritàries que duríeu a terme al municipi per reduir el consum energètic i, conseqüentment, l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, en l’àmbit de l’enllumenat públic, els equipaments municipals, el transport, en edificis residencials o comercials, així com d'altres temes que considereu oportuns.

Enllaços d'interès:

Documentació: 

 

image
PAES (juliol 2014)
 
Pla d'acció per a l'energia sostenible, juliol 2014 (PDF)

 

 

 

Les Millores d'eficiència energètica de l'Ajuntament de Vilafant a l'Escola Les Mèlies ha rebut el 2n Premi Premi Medi Ambient 2016 a iniciatives locals de les comarques de Girona atorgat pel CILMA.

 

PALS 2015

2015 Instal·lació de lluminàries més eficients al CEIP Les Mèlies: Mitjançant la Línia 3 de la Campanya de subvencions del “Pla a l’Acció” de la Diputació de Girona dins la convocatòria de l’any 2015, orientades a la millora de l’eficiència energètica, l’Ajuntament ha substituït 530 fluorescents amb reactància convencional, pels seus equivalents amb tub LED, de menor consum, i 16 projectors de 150W pels seus equivalents amb led de 50 W del CEIP Les Mèlies. La substitució de les lluminàries existents suposa una disminució de potència de 19 kW, i un estalvi d’emissions de 23 tones de CO2 a l’any. Aquesta actuació ha estat finançada al 90% i forma part del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible aprovat per l’Ajuntament de Vilafant el març de 2013.

  • Sensibilització i informació:

    cartell_c-e_Estalvia AiguaVilafant xerrada entendre la factura de la llum

PALS inicial 2001-2002

Documentació bàsica

Difusió i altres Projectes Plànols

Document Actions