Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

Comunitats energètiques a Vilafant

Comunitat energètica de Vilafant-Les Mèlies

Situació actual:

En data 28 de setembre s'ha enviat per correu electrònic als 34 beneficiaris de la cessió temporal de quotes de participació, els documents necessaris per portar endavant la comunitat energètica. 
Estem pendents de que tothom signi els 4 documents que han rebut per continuar amb el procés.
 
Adjuntem presentació de la reunió informativa del dijous 29 de setembre.
 

 

Obertura sol·licituds d'inscripcions a la Comunitat Energètica de Vilafant - Les Mèlies

 • Descarregueu, empleneu i signeu aquest formulari de sol·licitud (PDF).
 • Envieu-lo adjunt juntament amb una còpia de la factura  i del DNI a la instància telemàtica (web d-etram) dins el termini de sol·licitud del 17 de juny al 8 de juliol.
 • Més informació: podeu consultar les bases, l'edicte d'aprovació, etc. a la secció de documentació de la Comunitat energètica

 

 

 

image

1a Xerrada informativa  beneficiaris de la cessió temporal de quotes de participació (juny 2022)


Xerrada informativa per al veïnatge del Camp dels Enginyers sobre la 1a Comunitat energètica a Vilafant (se'n podran beneficiar de l'energia fotovoltaica, els habitatges fins a 500m a la rodona de l'Escola Les Mèlies).

16 de juny del 2022 a les 20h al Centre Cívic Les Mèlies.

Podeu consultar les bases reguladores del concurs per a la cessió temporal de quotes de participació de la instal·lació fotovoltaica municipal de "Vilafant-Les Mèlies" (PDF).
 

 


1a Reunió informativa amb els veïns beneficiaris de la cessió temporal de quotes de participació (set 2022)

IMATGE PRESENTACIÓ CE 29 SET.jpg.png
 
Reunió informativa amb els veïns del Camps dels Enginyers que formaran part de la Comunitat Energètica de Vilafant- Les Mèlies, posant èmfasi amb els documents que s'han enviat per signar i amb el procediment de signatura.
Adjuntem presentació de la reunió informativa del dijous 29 de setembre. 

 


Entendre les Comunitats energètiques

Què és una Comunitat Energètica?tríptic cg comunitats energètiques abr22_1-PUB.jpg

Les Comunitats Energètiques són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a escala local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant al ciutadà i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.

 

En què consisteix la Comunitat Energètica de Vilafant?

La CE de Vilafant consisteix en el desplegament de sistemes de generació fotovoltaics en teulades de propietat municipal, que compartiran la seva energia amb els veïns i veïnes de Vilafant. A més, els participants també es podran beneficiar d’una eina de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics.

 

Com puc formar part de la Comunitat Energètica de Vilafant?

 • L’Ajuntament de Vilafant posarà a disposició de la ciutadania una part de la potència de la instal·lació FV desplegada en diferents tríptic_cg_comunitats_energètiques_abr22_2.1-PUB.jpgequipaments municipals. El primer lloc on està previst que s'ofereixi és al Camp dels Enginyers.
 • L’Ajuntament obrirà un registre de sol·licituds de participació en la generació fotovoltaica municipal, d’acord amb la normativa local.
 • Aquells ciutadans que resultin seleccionats, abonaran una taxa municipal per accedir als serveis de la CE, la qual serà sempre menor a l’estalvi que aquests obtindran en la seva factura energètica.

Què comporta ser part de la Comunitat Energètica de Vilafant?

 1. Presenta la sol·licitud per a participar de la CE de Vilafant, segons el procediment que estableixi l’Ajuntament.
 2. Per tal de confirmar la teva plaça, hauràs de pagar la taxa municipal associada a la participació en la CE de Vilafant.
 3. Es duran a terme els tràmits administratius necessaris per a vincular la instal·lació FV municipal als ciutadans participants.
 4. Comença a gaudir de l’estalvi en la teva factura energètica!

Per què formar part de la Comunitat Energètica?

tríptic_cg_comunitats_energètiques_abr22_2.2-PUB.jpg

Estalviaràs en la factura elèctrica del teu habitatge o local gràcies a l’autoconsum d’energia fotovoltaica i una millor gestió energètica.

 • Reduiràs els maldecaps associats a instal·lar i mantenir el teu propi sistema fotovoltaic. L’Ajuntament s’encarrega de tot! Contingut de comunicació per la pàgina web de la Comunitat Energètica de Vilafant
 • Participaràs d’una iniciativa pionera de transició energètica a Vilafant, amb un impacte ambiental i socioeconòmic positiu per al municipi.


Podeu veure aquestes imatges també en format (PDF) o clicant-hi a cadascuna d'elles.
Podeu consultar els preus públics en aquesta web més avall.


Vídeos informatius

Vídeo de la Diputació de Girona "Les comunitats energètiques"

 

Vídeo de Km0 energy "Les comunitats energètiques"

 


Documentació complementària:

 • Bases reguladores del concurs per a la cessió temporal de quotes de participació de la instal·lació fotovoltaica municipal de "Vilafant-Les Mèlies" (PDF)
 • Preus públics Comunitat energètica de Vilafant publicades al BOP del 31/03/2022 (taxa per a la cessió temporal de quotes de participació de les instal·lacions fotovoltaiques municipals)
 • Diputació de Girona, les "Comunitats energètiques": web
 • Guia pràctica per a administracions locals que vulguin impulsar comunitats energètiques (Diputació de Barcelona):  Guia per a l'impuls de comunitats energètiques amb perspectiva municipal (PDF)

 

Document Actions