Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

24è Vespres Musicals - Juliol 2024

Cicle anual de concerts que se celebren el mes de juliol a Vilafant

Concerts els divendres del mes de juliol. Us hi esperem a Palol Sabaldòria.

12072024 24è_vespres_musicals_a3_maig24 pub.jpg

Cartell 24è Vespres Musicals

Entrada lliure a tots 3 concerts
A Palol SabaldòriaA la Pl. de les Hores

  • Dv. 26de juliol 20h Concert d'havaneres de Cel Rogent

 


Els/les artistes:

Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves

“Sona la cançó”

Lluís Gavaldà visitarà els Vespres Musicals de Vilafant amb aquest espectacle entranyable i juganer on, acompanyat del seu company inseparable Joan-Pau Chaves, repassa en format acústic les cançons més estimades del seu cançoner de manera original i sorprenent.

Seguint un fil argumental al voltant de com es crea una peça musical, aquest duet de músics reconeguts entrellacen els temes més celebrats d’Els Pets amb les cançons que van inspirar-les, creant un diàleg fascinant que ens ajuda a entendre la mecànica de la composició i els seus secrets.

Sona la cançó és una carta d’amor a la música que ens ha fet companyia tots aquest anys, un viatge sonor a través de melodies, records divertits i sobretot molta complicitat.

La premsa diu:

Vídeo "Dona'm la gent" d'en Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chavez


Big Mama Montse & Captain's Brotherhood

Després de 30 anys d'actuacions que han inclòs la seva participació en Festivals de Jazz i de Blues de gran prestigi, Big Mama Montse es troba en un moment òptim de la seva carrera artística, que commemorarà amb un nou disc enregistrat en directe amb músics convidats. Hereva de les grans dames del blues, Big Mama Montse forma part de la memòria col·lectiva de l'aficionat al blues de la nostra escena.

Guardonada amb el Premi Jazzterrasman del Festival de Jazz Terrassa i reconeguda amb d’altres distincions per una carrera de tres dècades, un gegantí treball divulgatiu i més de vint discos publicats, els seus concerts són sempre una ocasió imperdible.

3CAT: https://www.ccma.cat/3cat/big-mama-montse-celebra-els-seus-35-anys-de-carrera-musical/video/6242737/

 

Vídeo "SEED OF LOVE" de la BIG MAMA MONTSE & CAPTAIN'S BROTHERHOOD


Cel Rogent

Cel rogent és un grup d'havaneres de l'Alt Empordà, format per 3 veus i acompanyament de guitarra i acordió. El seu repertori consta d'unes 65 cançons entre havaneres, cançons de taverna, valsos mariners i cançó popular.

Està format pels següents components: Antonio Moreno (tenor), Esteve Angelats (baríton i guitarra), Dani Mancebo (direcció, baix i acordió) i Leroy Morante (tècnic de so).

Vídeo "Flor de l'Empordà" de Cel Rogent

 Palol Sabaldòriavista aèria palol sabaldòria (Copiar).jpg

El conjunt arqueològic de Palol Sabaldòria és, sens dubte, l'indret més interessant i amb més valor històric de tot Vilafant.

En aquest punt geogràfic s'hi han edificat diverses estructures i assentaments durant gairebé dos mil anys per diferents civilitzacions:

  • Utilitzat com a pedrera i petit assentament pels romans
  • fins a la construcció d'un gran mas al segle XVI,
  • hi podem trobar una ermita preromànica del segle IX dedicada a Sant Miquel, amb la seva necròpolis,
  • i les restes enterrades d'un petit castell fortificat medieval amb una gran torre.

 

Encara fins avui en dia en aquest gran punt històric, escollit per diverses poblacions durant segles per establir-se, descobrim noves petjades històriques com la recent troballa d'un fossà medieval que limitava el castell amb les restes del pont.

On és Palol Sabaldòria?

Lqr localització palol sabaldòria.png
google maps palol sabaldòria.png

Si voleu, podeu consultar les edicions anteriors dels Vespres Musicals de Vilafant

 

Document Actions