Edicions anteriors de la Fira del Conill de Vilafant
ATENCIÓ: Si heu arribat aquí cercant la web vigent de la Fira del Conill, aquí només hi ha el recull de les anteriors edicions:
25a Fira del conill (2 i 3 d'abril 2022) i 2n Conill en ruta (18 març a 2 d'abril )
- dues setmanes del 2n Conill en Ruta (18 de març al 2 d'abril),
- dissabte d'activitats (2 d'abril)
- i diumenge de 25a Fira i Mostra de l'artesania (3 d'abril)
Activitats, 25a Fira i Mostra gastronòmica Conill
2 d'abril - dissabte d'activitats
3 d'abril - diumenge de fira i mostra gastronòmica
Si sou artesans i voleu participar a la fira accediu a la web d'inscripció per artesans.
2n Conill en ruta (març 2022)
Restaurants participants al Conill en Ruta 2022

Plànol dels 13 restaurants participants
Si no podeu veure el plànol interactiu amb les dades de localització i contacte dels 13 restaurants vilafantencs i alt-empordanesos que hi participen podeu anar a aquesta web.
Excel·lències de la carn de Conill
Versàtil en la preparació, el conill és una carn que resulta molt saludable. Forma part d'alguns dels plats més saborosos de la nostra cuina i té unes característiques que el fan idoni per introduir-lo en dietes baixes en calories i colesterol, és idònia per als qui pateixen problemes cardiovasculars i hipertensió arterial.
- Baixa en calories i colesterol: web consum.es
- La carn oblidada més sana i lleugera: web gastronosfera.com
- Beneficiosa pel sistema cardiovascular: web excelencias gourmet
- De cuina molt versàtil i adequada per a infants i joves: web restauracion colectiva
- Propietats nutricionals: web Diputació de Barcelona
Vins de l'Empordà - DO Empordà
Tocats per la tramuntana, els vins amb DO Empordà parlen d'un territori on la terra, la proximitat al mar i el vent li aporten un caràcter diferencial i únic. La garnatxa i la carinyena són les varietats més abundants del territori. El maridatge del vi amb la carn de conill aportarà sensacions noves, tant a la degustació del vi com al tastet que l'acompanyarà. Una experiència gastronòmica completa.
Vídeos dels plats oferts al 2n Conill en Ruta del 2022:
Restaurant Bocam
Restaurant Can Jeroni
Restaurant Ca la Marieta
Restaurant Can Xapes
Restaurant El Corral de Sant Quirze
Restaurant Els Caçadors de Maçanet de Cabrenys
Restaurant l'Hostal de l'Aigua
Restaurant La Tartana
Restaurant O'Triskel
Restaurant La Vinya
Restaurant La Gruta
Restaurant Taula Mama Roser
Restaurant Amiel & Molins
Cap de Setmana de la 25a Fira i Mostra gastronòmica del Conill
Vídeo del showcooking amb en Lluc Quintana
Si teniu problemes per veure'l en aquesta pàgina, aneu a aquests enllaços de YouTube: vídeo 1 i vídeo 2 alternatiu.
La 25a Fira del conill en imatges, 2 i 3 d'abril

La Fira del Conill de Vilafant en dades
Superfície: 5.650 m²
Antiguitat: 26 anys, des del 1996
Visitants aproximats: 4.500 persones
Logística i organització: 65 persones
Entitats col·laboradores: 15
Places d’aparcament: 1.000
Firaires: 80 artesans (més informació per a artesans)
A banda de la Mostra gastronòmica i la fira de l'artesania, tot d'activitats, tallers, concert, showcooking, jocs infantils... per a joves, grans i famílies.
La Mostra i la Fira de l'artesania en un cop d'ull:
Què ens oferiran els Restaurants?: (PDF)
Totes les activitats de la Fira del Conill
- Totes les activitats són gratuïtes i d'accés lliure, tret de
- Mostra gastronòmica, el tiquet de degustacions amb 8 vals (4 de cuina del conill, 1 d'arròs de conill, 2 de postres amb "cues de conill" i gelat, i vi/aigua) costa 7 € i el podreu adquirir a l'estand d'informatiu de la Fira del Conill a la Pl. Major.
- Maridatge de vins i cuina del conill, costa 5 € i cal una inscripció prèvia (formulari web). Places limitades. També podeu venir a l'Ajuntament a inscriure-us i pagar presencialment amb targeta.
- Escape Room: inscripcions presencials el mateix dia a partir de les 16:45 h. Places limitades (grups de 8 a 10 persones per torns aproximadament cada mitja hora fins a les 20 h).
- Tríptic de la 25a Fira del conill (PDF amb els actes del dissabte 2 d'abril i el diumenge de fira del 3 d'abril).
Sorteig de dos dinars per dues persones

24a Fira del Conill en ruta - 2021
Restaurants participants

Plànol dels restaurants participants
Si no podeu veure el plànol interactiu amb les dades de localització i contacte dels restaurants vilafantencs i alt empordanesos que hi participen podeu anar a aquesta web.
Excel·lències de la carn de Conill
Versàtil en la preparació, el conill és una carn que resulta molt saludable. Forma part d'alguns dels plats més saborosos de la nostra cuina i té unes característiques que el fan idoni per introduir-lo en dietes baixes en calories i colesterol, és idònia per als qui pateixen problemes cardiovasculars i hipertensió arterial.
- Baixa en calories i colesterol: web consum.es
- La carn oblidada més sana i lleugera: web gastronosfera.com
- Beneficiosa pel sistema cardiovascular: web excelencias gourmet
- De cuina molt versàtil i adequada per a infants i joves: web restauracion colectiva
- Propietats nutricionals: web Diputació de Barcelona

Vins de l'Empordà - DO Empordà
Tocats per la tramuntana, els vins amb DO Empordà parlen d'un territori on la terra, la proximitat al mar i el vent li aporten un caràcter diferencial i únic. La garnatxa i la carinyena són les varietats més abundants del territori. El maridatge del vi amb la carn de conill aportarà sensacions noves, tant a la degustació del vi com al tastet que l'acompanyarà. Una experiència gastronòmica completa.
Els restaurants serviran un dels vins de la DO Empordà que tenen a la carta, però també poden optar per oferir aquests 4 vins oferts per Empordàlia:




Empordàlia ofereix als restaurants adherits a la 24a Fira del Conill en ruta, una oferta de vins de la DO Empordà per acompanyar els tastets de la cuina del conill.

Vídeos dels restaurants participants:
Bocam
Ca la Marieta
Can Viñas
Cuina 22
El Corral de Sant Quirze
La Tartana de Can Massanet
La Vinya
Taula Mamma Roser
Anul·lació de la 24a Fira del Conill 2020
24a Fira del Conill - 2020
5 d'abril del 2020
La Fira del Conill de Vilafant en dades
Antiguitat: 24 anys, des del 1996
Visitants aproximats: 4.500 persones
Entitats col·laboradores: 15
Places d’aparcament: 1.000
Informació pels artesans i firaires (web)
Altres edicions de les Fires del Conill
23a Fira del Conill - 2019
7 d'abril del 2019
Mostra Gastronòmica
Restauradors: 9 restaurants, 1 pastisseria i 1 cooperativa de vins
- Cuina 22
- El Bar de la Plaça
- La Quinta Forca
- Carles Antoner
- L'elegància del Paladar
- - Associació La Cuina del Vent -
- Empordàlia
- Pastissers Parc Bosch
Degustacions servides: 3.000 degustacions de 9 plats diferents
Fira d’artesania
Firaires: 100 artesans (més informació per a artesans)
Activitats dissabte 6 i diumenge 7 d'abril
La Fira del Conill de Vilafant en dades
Superfície: 5.650 m2
Antiguitat: 23 anys, des del 1996
Visitants aproximats: 4.500 persones
Logística i organització: 65 persones
Entitats col·laboradores: 15
Places d’aparcament: 1.000